Evo dokad će nam liti teške novembarske kiše

Vremenska prognoza za BiH u narednih deset dana gora je od prognoze kada će naša zemlja pristupiti euroatlantskim integracijama. Izgleda da ćemo prije u NATO nego što će se ovdje razvedriti. 

Neoptimistična prognoza govori da sunca nećemo vidjeti do 7. juna, a duži period sunčanog razdoblja očekuje se tek nakon 10.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno. Tokom dana u Bosni sa kišom. U Hercegovini slaba kiša ili pljuskovi se očekuju od sredine dana prema poslijepodnevnim satima.

Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima. Očekivana količina padavina u tim područjima je 20-40 l/m2.

Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79