Evo kada nam dolazi pravi snijeg i veliki minus


Zahlađenje bi trebalo početi već oko 30. decembra i nastaviti se u prvim danima nove godine. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, kraj godine u dijelovima zemlje donosi oborine na granici kiše i snijega.

Sutra u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Umjerena oblačnost se očekuje u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

Drugog dana vikenda u većem dijelu Bosne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne umjerena oblačnost u Krajini, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U poslije podnevnim i večernjim satima većinom oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slaba kiša u nizinama i slab snijeg iznad 900 metara nadmorske visine u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni.

Posljednjeg dana u 2018. godini, u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama i slabim snijegom iznad 700 metara nadmorske visine. U Hercegovini mala do umjereno oblačno. Vjetar većinom umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79