Evo kada se vraćaju preostale bh. hadžije iz Meke

Povratak preostala tri aviona u Bosnu i Hercegovinu sa bosanskohercegovačkim hadžijama očekuju se u srijedu i četvrtak, saopćeno je iz Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Prema najnovijim informacijama, novi termini povratka bh. hadžija u Bosnu i Hercegovinu bi trebali biti sljedeći, šesti avion Medina-Sarajevo 12. juli u 19.00 sati po medinskom vremenu.

Zatim, sedmi avion Medina-Sarajevo 13. juli u 08:00 sati po medinskom vremenu, osmi avion Medina-Sarajevo 13. juli u 19:10 po medinskom vremenu.

Iz Ureda za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH navode kako naše hadžije neće imati problema sa smještajem i hranom u hotelu Meridien Towers u Mekki. Također, navode da će za sve hadžije, koji koriste određene lijekove i koji imaju medicinske terapije, svi dodatni lijekovi, u slučaju da im nedostaju, a koje bude bilo moguće nabaviti u Saudijskoj Arabiji, biti osigurani i da će ih dobiti besplatno.

Organizatori putovanja na hadž iz Bosne i Hercegovine navode da u kontinuitetu čine sve što je u njihovoj moći kako bi hadžijama iz Bosne i Hercegovine osigurali što ugodniji boravak.

U posljednjem, osmom avionu, će se vratiti rukovodstvo Ureda za hadž i umru, te medicinski radnici, koji će sa našim hadžijama biti u Mekki sve do polaska posljednjeg aviona, u četvrtak navečer u 19:10 sati po lokalnom vremenu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79