Evo kako Balkanski narko bosovi posluju u Evropi!

Kriminalci sa Balkana već godinama u Španiji uzgajaju marihuanu, najčešće njenu veoma jaku sortu pod nazivom “skank”, a njihov “biznis” u toj zemlji na muke stavlja policiju.

Srbijanski narko bosovi su raširili posao u više velikih gradova na sredozemnoj obali Španije, a policija brojnim hapšenjima pokušava da iz zaustavi, tako da su česte vijesti o policijskim akcijama i otrkivanju neke laboratorije.

U ovoj igri mačke i miša Srbi su često na meti policije, a srbijanski kriminalci imaju razrađene šeme i stroga pravila uz pomoć kojih uspešno organizuju proizvodnju.

Karakteristično je da i za gajenje marihuane angažuju radnike iz Srbije, koji u Španiju dolaze na nekoliko mjeseci, a potom se vraćaju.

Oni imaju stroga uputstva kako da se ponašaju i vladaju, pa tako na primjer, imaju propisana pravila oblačenja, čiji je cilj da što manje privlače pažnju. U slučaju da budu uhvaćeni, oni moraju da šute i čekaju svog advokata.

Ilija Životić, stručnjak za bezbijednost, navodi da se ljudi koji gaje skank po kućama suočavaju sa nizom prepreka u tom poslu.

Najveći problem pri gajenju skanka preko su računi za struju. Tako ih policija hvata, kada uoči nerealno veliki račun za struju u nekoj kući ili firmi koja nije registrovana za proizvodnju. A krađa struje je u EU gotovo nemoguća. Zato se tamo prave dosta manje labaratorije nego kod nas na Balkanu. Osim toga kriminalcima je problem i ventilacija koja je obavezna i ti radovi , stavljanja ventilacije na krov itd. privlače pažnju stanara okolnih zgrada i oni to uredno prijavljuju.

Takođe, ventilacija ukoliko se ne radi o najsavremenijim standardima je bučna, i takođe zbog toga privlači pažnju, kaže Životić.

On navodi da se na sličan način gaji marihuana i kod nas, pošto narko bosovi često kupuju propale firme. koje inače prave velike račune za struju pa u njima gaje skank.

Imali smo primjer rudnika, firme za PVC stolariju itd. Mada se kod nas sve svodi na blagovremeno plaćanje računa, kaže Životić.

On ističe da u pojedinim zemljama zapadne Evrope, postoje avioni i helikopteri opremljeni specijalnim senzorima koji registruju preveliko zračenje energije u nekom objektu Izvještaj dobija lokalna samouprava koja šalje inspekciju.

I onda ukoliko se radi o kompaniji, država ponudi kredit za izolaciju objekata ili savremene tehnologije. To je takođe jedan od načina pomoću koga padaju labaratorije u Skandinaviji

Ali u principu, svijest građana koji prijavljuju svako neobično ponašanje, svako neobično vozilo, mlade nabildovane istetovirane ljude u skupoj garderobi na mjestu gdje ne pripadaju je u EU jedan od najčešćih uzročnika otkrivanja Srba koji gaje skank, zaključuje Životić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79