Evo kako ćete plaćati račune za struju 2021. godine!

Elektroprivreda BiH od 1. januara 2021. godine obustavlja naplatu računa za električnu energiju na šalterima Elektrodistribucije. O čemu se radi, gdje i na koji način građani koje električnom energijom snabdijeva ovo preduzeće mogu plaćati svoje račune za Federaciju danas govorila je Midheta Kurspahić, portparol Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

“U pitanju je reforma sistema naplate koju realizujemo u okviru jednog dugotrajnog, kompleksnog, sveobuhvatnog procesa digitalizacije poslovanja naše kompanije,a sve sa ciljem boljeg pozicioniranja i jačanja naših konkurentskih sposobnosti na otvorenom tržištu električne energije. Dakle, nastojimo pronaći nove metode, načine i novi koncept u našem poslovanju i prilagoditi ga našim odnosima sa klijentima. Radi se o reduciranju naplatnih mjesta, smanjenju njihovog broja, zatvaranju pojedinih, čija je realizacija počela još u augustu 2019. godine. Nastavili smo je u martu i od 1. januara ulazimo u završnu fazu, odnosno zatvaranje preostalih 11 naplatnih mjesta. Za sve naše kupce omogućeno je plaćanje računa na šalterima BH Pošte i to bez provizije.”

Navodi kako BH Pošta ima daleko veći broj naplatnih mjesta što će utjecati na smanjenje gužvi prilikom plaćanja računa, što je svakako u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi u našoj državi.

Kada je riječ o elektronskom plaćanju računa Kurspahić ističe da je ono i dalje moguće putem usluge e-račun, te za klijente određenih banaka.

EPBiH od iduće godine uvodi i redizajnirane račune koji će kupcima ponuditi jednu novinu a to je grafikon potrošnje.

“Svaki pojedinačni kupac će imati svoj grafikon potrošnje za tekući mjesec sa usporedbom sa istim mjesecom u prošloj godini. To može biti poticaj za svakog kupca da svoju potrošnju reducira, reguliše svoje troškove i da na taj način štedi električnu energiju, a time i svoj novac.” – prenosi Federalna.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79