Evo kako možete dobiti novčanu pomoć od Općine!

S ciljem povećanja broja samostalnih poduzetnika i održivog samozapošljavanja kroz pokretanje vlastitih biznisa, ova podsticajna mjera je namijenjena pružanju potrebne podrške novim obrtima, trgovinskim i/ili ugostiteljskim radnjama, odnosno svim djelatnostima koje se registruju na nivou općinskih službi u Kantonu Sarajevo u tekućoj godini. Nadležna Služba putem javnog poziva, a do utroška sredstava, za prve 2 godine obavljanja djelatnosti bez prekida, kvartalno sufinansira troškove poslovanja.

Na osnovu člana 15. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH i Pravilnika o podsticajima pirivredi i zapošljavanju na teritoriji općine Novi Grad Sarajevo broj: 02/03-05-8887/19 od 18.04.2019.godine, a na prijedlog Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Općinski načelnik, objavljuje:

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za sufinansiranje troškova samostalnih poduzetnika – početnika u biznisu

Visina podsticaja za sve osnovne djelatnosti registrovane u 2020. godini u nadležnim općinskim službama u Kantonu Sarajevo iznosi:

Za 1. godinu poslovanja: 220 KM mjesečno
Za 2. godinu poslovanja: 230 KM mjesečno

Korisnici podsticajne mjere su obrti, trgovinske ili ugostiteljske radnje, odnosno sve djelatnosti koje se registruju za obavljanje osnovne djelatnosti u nadležnim općinskim službama Kantona Sarajevo počev od 01.01.2020. godine i dalje, osnovane od strane lica koja imaju najmanje godinu dana prebivalište na području općine Novi Grad Sarajevo, u izuzetnim okolnostima dozvoljeno i kraće, a koja nisu bila korisnici podsticaja drugih institucija (Kanton Sarajevo, Federacija BiH) po istom osnovu u protekle 3 godine.

Više informacija kako dobiti novčanu pomoć na OVOM LINKU.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79