Evo kako su kažnjeni učenici koji su sproveli nasilje nad nastavnicom u školi

 

Tim za borbu protiv nasilja u Tehničkoj školi u Trsteniku predložio je da đaci N. Ž. (17) i M. M. (18), učesnici incidenta sa izmicanjem stolice profesorki i snimanjem nemilog događaja, dobiju ukor Nastavničkog vijeća i jedinicu iz vladanja, navode Novosti.

Sa većinom glasova, ovaj prijedlog je usvojen na sjednici Nastavničkog vijeća,a veći dio profesora je konstatovao da su se učenici popravili nakon produženog vaspitno-pedagoškog rada nakon incidenta, koji se odigrao još 9. novembra prošle godine.

Sva je prilika da se sa ovom sjednicom Nastavičkog vijeća škole i ocjenom Tima stavila tačka na vaspitno-disciplinski postupak, koji se u međuvremenu pretvorio u agoniju sa odlukom za isključivanje oba đaka, bez odgovarajućeg vaspitnog-pedagoškog rada usljed čega je i usvojena njihova žalba na isključenje još prošlog decembra.

Đaci su nastavili da pohađaju nastavu, a pojačan vaspitno-pedagoški rad otpočet.

Profesorka Marija Stevanović je od prošlog mjeseca ponovo u nastavi, ali ne predaje više odeljenju trećeg razreda, gde joj je N. Ž. izmakao stolicu, dok su je M. M. i I. R.(16) snimali.

Taj snimak je, da podsjetimo, prenošen uživo na Instagramu, odnosno distribuiran putem vibera.

U međuvremenu, direktor škole Miloš Glidžić podnio je ostavku. Ministar prosvjete, kako je Ministarstvo dan kasnije potvrdilo saopštenjem, tu ostavku je i prihvatio.

U slučaju I. K. (16), učenika koji je izbjegao vaspitno-disciplinski postupak tako što se ispisao dan pre nego da Nastavničko vijeće prvi put odlučuje o incidentu, tužilaštvo traži sankcije za krivično djelo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu.

Procesuiranje trećeg i najstarijeg učesnika incidenta, M. M.(18), koji je takođe snimao nemili događaj, procesuira se pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Trsteniku i istražne radnje se, prema saznanjima “Novosti”, nastavljaju naredne nedelje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79