Evo kako zimi učinkovito odlediti stakla auta na temperaturama ispod nule bez oštećenja motorića i metlica

Ovih dana temperature su se diljem zemlje spustile ispod nule. Tako ujutro vozače često dočekaju zaleđena vjetrobranska stakla, ali i brisači.

‘DPF filter je čista prevara, a najnoviji dizelaši puno su štetniji za okoliš od starih’!

Neki pogrešno odmah po pokretanju motora odluče upaliti brisače i tekućinom za stakla pokušati maknuti led.

To naravno može imati loše posljedice, prije svega za brisače koji su vrlo vjerojatno bili slijepljeni za staklom, a pokretanje „ na silu” često učini i dodatnu štetu i motoru brisača i samim metlicama brisača.

Pritom su one često i poprilično skupe, posebno ako se radi o OEM primjercima.
Neki automobili imaju grijače u prednjem staklu što uvelike olakšava stvari i vrlo brzo odleđuje staklo i „oslobađa” brisače.

Ipak, što napraviti kada automobil nema spomenuti sustav i modernu tehnologiju (što je kod nas najčešće slučaj budući da nam je vozni park u prosjeku stariji od 12 godina)?

Postoji nekoliko alternativnih rješenja. Prvi način je naravno dobro poznati sprej za odleđivanje stakala koji će nakon nekog vremena „odraditi” svoj posao.

Ipak, tko voli onu „bolje spriječiti nego liječiti” može podići brisače i tako izbjeći „sljepljivanje” sa zaleđenom podlogom.

Ipak, tu postoji problem budući da kod nekih automobila nije moguće podići brisače (neki jednostavno ne mogu stajati u gornjem položaju, dok kod drugih ponekad treba otvoriti i poklopac motora kako bi se u potpunosti podigao).

Još jedno rješenje je proći brisače sa alkoholom kako se ne bi lijepili za staklo, no mnogi smatraju da time smanjujete životni vijek samih metlica.

Zato je možda i najbolje rješenje svojevrsna “zaštita za brisače” kakva se može pronaći i u domaćim trgovinama auto opremom, a treba spomenuti da je svojevremeno i jedan osječki inovator patentirao Bris-protekt zaštitu metlica brisača.

Zapravo je riječ o jednostavnoj auto opremi lake primjene koja može uvelike olakšati jutarnju ledenu svakodnevicu, posebice ako stanujete u hladnijim krajevima.

Nadamo se da će vam uz naše savjete metlice koje nisu jeftine duže potrajati, a kako se koristi zaštita za metlice brisača pogledajte u videu:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79