Evo kakvo će vrijeme biti za 1. maj: Roštilj ispod kišobrana ili…

Ako niste bili sigurni kakvo će vrijeme biti 1. maja i da li uopće vrijedi truda organizirati izlet i boravak u prirodi, donosimo vam trodnevnu prognozu. I nećete se baš obradovati…

Mnogi će, zbog Prvomajskog uranka, poraniti ujutru, da na vrijeme “rezervišu” najbolje mjesto na nekom izletištu. No, do kada će uživati u sunčanom vremenu ili će kiša pokvratiti praznično raspoloženje.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U planinskim predjelima moguć je i slab snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 8 do 13, a najviša dnevna od 9 do 14, na jugu do 18 stepeni.

U srijedu 1. maja u našoj zemlji bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa loklanim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu od 14 do 19 stepeni.

I za četvrtak meteorolozi najavljuju slično vrijeme. Preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu od 17 do 20 stepeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79