Evo ko su kandidati za guvernere u međunarodnim finansijskim institucijama​

Vijeće ministara BiH usvojilo je zaključak kojim se predlažu predstavnici Bosne i Hercegovine u međunarodnim finansijskim institucijama, i to Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondom i Europskoj banci za obnovu i razvoj.

Ministarstvo vanjskih poslova dostavit će ovaj prijedlog Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto predložena je za guvernerku u Europskoj banci za obnovu i razvoj, dok je za njezina zamjenika predložen ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Ministar financija i trezora BiH i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH dr. Zoran Tegeltija predložen je za guvernera u Svjetskoj banci, a za zamjenika guvernera predložen je ministar komunikacija i prometa Edin Forto.

U Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) za guvernera je predložen ministar obrane i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zukan Helez, a za zamjenicu guvernera ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79