Evo koliko novca Buba Koreli mora izdvojiti da ne završi iza rešetaka

Amar Hodžić (Buba Koreli) osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dJela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a prije četiri godine zbog ovih optužbi već je bio u pritvoru.

Buba, prema izvoru iz kantonalnog suda u Sarajevu, ima pravo žalbe u roku od 15 dana, a oglasio se i njegov advokat.

Tačno je, ali ta žalba neće biti iskorištena zato što je zaključen sporazum o priznanju krivice, prenosi Hayat.ba. To je predmet koji je od 2014/2015. godine, to je star predmet – rekao je Bubin advokat, a na pitanje da li će se u izrečenu kaznu uračunati osam mjeseci pritvora, kazao je:

Tako je. To se uračunava u izrečenu kaznu i preostaju ta četiri mjeseca. Prema našem Krivičnom pravu, postoji mogućnost da osobe koje su osuđene do godinu dana isplate kaznu. Ja pretpostavljam da će ta mogućnost biti iskorištena. Ne znam koliko je tačan iznos. Kod nas je dan 100 maraka, oko 50 eura.

Buba Corelli osuđen na godinu dana zatvora

Buba će morati da izdvoji 6.238 eura kako ne bi završio iza rešetaka, a Buba prema riječima građana za jedan nastup zaradi toliko novca. Advokat je dodao još i da se nije čuo sa Bubom Korelijem.

Nisam se čuo s njim nekoliko dana. Ne znam koji je njegov komentar i stav o ovoj priči – zaključio je Zlatko Ibrišimović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79