Evo koliko pacijenata je samo za jedan dan primljeno na Covid odjel Opće bolnice

U posljednja 48 sati u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju je primljeno osam pacijenata, a četiri su završila bolničko liječenje i otpušteni su kući.

Od ukupno 62 pacijenata, koliko ih je jutros na hospitalizaciji u Covid odjelu, 13 je na intenzivnoj njezi, dva pacijenta su na respiratoru – invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a četiri na respiratoru – neinvazivnoj ventilaciji , dok sedam pacijenata dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju.

Prethodnog dana na hospitalizaciju u Opću bolnicu ukupno je primljeno 28 pacijenta, a 17 je otpušteno iz ustanove. Urađeno je 1.164 pregleda, dvije operacije, jedan porod i pruženo je 4.923 zdravstvene usluge.

Danas u 11 sati povodom 16-te godišnjice od smrti prim. dr. Abdulaha Nakaša, uposlenici Opće bolnice će odati počast i položiti cvijeće na spomen-česmu u krugu Bolnice, hirurgu i velikom humanisti po kojem ova ustanova nosi ime.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79