Evo kome se možete žaliti ako vam ulice nisu očišćene od snijega

Ulice na području Općine Ilidža prethodnih godina bile su nedovoljno, slabo ili nikako čišćene i održavane tokom zimskih mjeseci. Za nadati se da će se prilikom dodjele novih ugovora voditi računa o kvaliteti izvođača jer građani ne bi trebali zvati nikoga za uslugu koja je već plaćena

Mjesec decembar uglavnom je bio bez niskih temperatura i padavina. Izvođači za zimsko održavanje cesta u općini Ilidža koji su potpisali ugovore su se obvezali raspoloživim sredstvima i posipnim materijalima da će održavati ceste u sezoni do 15. marta 2021.godine. Na tenderu je izabrano i za ove poslove zaduženo je pet firmi, kaže se u saopćenju Općine Ilidža i dodaje:

– Firma Braća Mujić d.o.o. održavat će ceste u MZ Rakovica, MZ Blažuj, MZ Osjek. Građani iz ovih MZ ako su nezadovoljni mogu se obratiti direktno putem telefona 061-226-596, kontakt osoba je Rahman Malkoč ili pisati putem maila bm@bracamujic.com, ili malkocrahman@yahoo.com.

Konzorcij Nane kompani d.o.o. i Ceste company d.o.o. zadužene su u MZ Vrelo Bosne, MZ Vreoca, Lužani, Sokolović-Kolonija, Hrasnica i MZ Hrasnica II. Odgovorna osoba je Jasmina Stevanović 061/555-756, a njen mail je jasmina.stevanovic@nanekompani.

Mevludin commerc d.o.o. zadužen je za održavanje u MZ Ilidža Centar, Otes, Stup, Stup II, MZ Stupsko brdo, MZ Butmir i MZ Donji Kotorac. Odgovorna osoba je Almir Bučan, 061-217-914,mevludin-commerc@hotmail.com.

MGBH d.o.o. čistit će ulice u naseljima Zoranovići, Šerifići, Jasen. Osoba koja je odgovorna za ove poslove je Nijaz Boja 062-274-763, odnosno mgbh.doo@gmail.com. JP Ilidža d.o.o čistit će pješačke staze. Kontakt telefon je 033-862-826, a odgovorna osoba, Senaid Tursunović 061-862-826, a može se slati i pisano putem maila amina.zolj @ilidza.ba.

U predstojećoj sezoni padavina, napominjemo kako je čišćenje snijega obaveza svih izabranih izvođača, ali i preduzeća, radnih ljudi i građana na području ove općine, kaže se u saopćenju za javnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79