Evo od čega je preminuo poznati sportista iz Mostara Ali Hamze Durakovića

Nakon vijesti o smrti Mostarca Ali Hamze Durakovića (29), koji je široj javnosti postao poznat po herojskom činu spašavanja američkog turiste, u maju ove godine, zajedno sa skakačem Admirom Delićem, krenule su brojne špekulacije i pitanja u vezi uzroka njegove smrti.

Nažalost, Duraković je tragično preminuo usljed srčanog udara.“.

Policija je o tome obaviještena u 16:30 sati nakon što je dežurni ljekar ekipe Hitne pomoći sat ranije na adresi stanovanja konstatirao smrt.

Podsjetimo, i na Instagram profilu Mostar Forever za njega je, između ostalog, navedeno “Mostarci će ga pamtiti kao hrabrog čovjeka velikog srca koji je svima znao biti prijatelj, a samom sebi najmanje”.

Dženaza Durakoviću će se klanjati sutra u 15:30 sati na Gradskom groblju Sutina, gdje će biti obavljen i ukop. Iza Ali Hamze su ostali otac Mensud, majka Razija, te sestra Selma i brat Dženan.

Durakovića će Mostar, ali i cijela Bosna i Hercegovina pamtiti po herojskom činu kada je u maju ove godine zajedno sa Admirom Gelićem spasio život turisti iz Amerike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79