Evo šta će biti izgrađeno umjesto ruševnog Doma penzionera u Nedžarićima

Nakon višegodišnjih pokušaja da se proda zgrada Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići i nakon brojnih špekulacija o tome ko će biti kupac, jučer je objavljeno kako je ovu nekretninu kupila firma Mont Ing iz Visokog i to po cijeni od 20,1 milion KM.

Riječ je o firmi čiji su vlasnici domaći i inozemni privrednici sa višedecenijskim iskustvom u građevinarstvu i projektovanju, koji trenutno rade na velikim građevinskim projektima širom Evrope.

Kako Klix.ba saznaje, kupovina ove nekretnine rezultat je istraživanja i rada stručnog tima, a sve u skladu sa planovima ulaganja vlasnika firme. Finansiranje kupovine zemljišta izvšeno je najvećim dijelom iz inostranog kapitala.

Plan vlasnika firme, saznajemo, je da nakon završetka svih procedura oko prijenosa vlasništva krene u izradu idejnog projekta u kojem će se sadržajno nalaziti poslovni, stambeni i jedan dio koji je predviđen za brigu i njegu starijih osoba, a koji će biti napravljen po najsavremenijim evropskim standardima. Dakle, postojeća zgrada će biti srušena i na tom prostoru će biti izgrađen kompleks od više zgrada od kojih će neke biti stambene, neke poslovne, a dio će biti namijenjen za brigu i njegu starijih osoba.

Ulaganjem će se podržati i zapošljavanje lokalnog stanovništva, a cilj investitora je obezbijediti i otvoriti više radnih mjesta u narednom periodu.

Krajnji cilj investitora je prenijeti iskustva i privredne mogućnosti koje su stekli kroz dugogodišnji rad u Njemačkoj i šire, kao i stvaranje boljeg ambijenta za život kroz jačanje lokalnih razvojnih kapaciteta stanovništva.

Ovu kupovinu investitori vide kao početak ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo da je zastupnik i direktor firme Mont Ing Nihad Ugarak, koji je i jedan od suvlasnika pored Anesa Kuča, Enesa Kahramana i Furkan Zeynel Gezera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79