Evo šta je CIK odlučio za načelnika Travnika

Centralna izborna komisija BiH danas je na sjednici u Sarajevu donijela odluku o poništavanju izbora održanih 15. novembra na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu u Osnovnoj izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika i Skupštine opštine.

Usvojena je i prijedlog odluke o poništavanju izbora na 89 redovnih biračkih mjesta u Osnovnoj izbornoj jedinici Doboj za nivo gradonačelnika i Skupštine grada.

CIK je usvojio i prijedlog odluke o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika općine Travnik. Po pravosnažnosti ove odluke CIK će raspisati prijevremene izbore.

Naime, na dan održavanja lokalnih izbora u BiH 2020. godine preminuo je Mirsad Peco, kandidat SDA za načelnika Općine Travnik.

Član CIK-a Vlado Rogić nije bio saglasan sa ovim tačkama dnevnog reda te kazao je da je protiv odluka o poništavanju izbora te odluke koja se odnosi na Travnik kazavši kako je “nepotrebna i trivijalna”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79