(VIDEO) Evo šta je Muamer Zukorlić za Elmedina Konakovića!

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, rekao je večeras za N1 da je Muamer Zukorlić ”čovjek kojeg cijeni na političkoj sceni Srbije” pojasnivši da je u izboru novog reisa ”bio za Huseina Kavazovića”.

(VIDEO) Za Konakovića dileme nema, evo ko i kada će činiti novu Vladu KS

Gost Pressinga poručio je da mu je tema dodjele novca Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti ”veoma važna tema”. Podsjećamo, o novcu (60.000 konvertibilnih maraka) koje je Konaković kao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo dodijelio BANU-u.

”Muamer Zukorlič nije znao da postoji Narod i pravda niti sam ja znao Muamera Zukorlića u tom periodu. Upoznali smo se, prepoznatljiva je ličnost”, ispričao je Konaković u razgovoru s Amirom Zukićem urednikom i voditeljem emisije.

Gdje je završio taj novac?

”Kao i svi ostali kojima je novac dodijeljen, BANU je morao dostaviti izvještaj o utrošku. Imam informaciju da su to uradili. Vrlo mi je važna ta tema. Nije Zukorlić BANU. U to vrijeme rahmetli Muhamed Filipović je bio u BANU-u. Važnija je Bosanska akdemija nauka i umjetnosti, za tu Akademiju smo izdvojili milion i 300 konvertibilnih maraka. U vrijeme kad sam bio premijer, lično sam intervenisao da se poboljša njihov status. Dao sam ja novac i Preporodu, i Napretku i Vijeću kongresa bošnjačkih intelektualaca”, dodao je Konaković uz pojašnjenje da je u izborima za reisa ”bio za Kavazovića” te da mu je to i rekao.

Zukorlića, potcrtao je, cijeni ka političara koji je hrabar i bori se za neke stvari ”o kojima isto razmišljaju”.

Konaković sa 60.000 KM iz budžeta podržao Zukorlićev BANU

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79