Evo šta je uslov da se navijači vrate na tribine stadiona u BiH!

Nakon što je štab Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona donio odluku o povratku navijača na stadione i u dvorane, potražili smo reakciju u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

– Pratimo epidemiološku situaciju. Također, ne možemo mi donositi odluke na osnovu odluka kantona, nego ćemo ići na entitetske krizne štabove. No, u svakom slučaju, prije nastavka sezone – u narednih desetak dana, imamo u planu razgovore na tu temu sa kriznim štabovma Federacije BiH i Republike Srpske.

Mi smo i ranije obavljali razgovore sa njima… Procijenit ćemo mogućnost vraćanja publike na bh. stadione, Također, ne može publika biti prisutna na širokobriješkoj Pecari, a da ne bude dozvoljen povratak gledalaca na Grbavicu, Koševo ili banjalučki Gradski stadion. Nema veza što u nekom kantonu postoji dozvola.

Naša odluka će biti za sve premijerligaške stadione ili za nikoga. Jer, nije to korektno prema ostalim klubovima sa sportskog aspekta. Znači, samo ako oba entitetska krizna štaba ujednače stavove, navijači će se vratiti na tribine. U suprotnom, neće biti ništa od toga, saopćeno nam je iz kuće bh. fudbala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79