Evo zašto je Alisa Mutap tužila Muriza Memića: “Zbog izjave da se ‘bavila prostitucijom”

Zbog velikog interesa javnosti pripremno ročište je, umjesto u kancelariji sutkinje, održano u sudnici. Na ročištu se nije pojavila Alisa Ramić

Pred sutkinjom Općinskog suda u Sarajevu Milicom Filipović danas je održano pripremno ročište po tužbi Alise Ramić, djevojačko Mutap, koja je tužila Muriza Memića za klevetu, a zbog izjave: „Alisa se bavila prostitucijom, potječe iz nečasne porodice.“

Sutkinja je glavni pretres zakazala za 6. mart 2023. godine, kada će biti saslušani vještaci neuropsihijatri koji će do tada sačiniti nalaze o duševnoj boli Alise Ramić, ali i Muriza Memića zbog duševne boli koju je pretrpio ubistvom njegovog sina Dženana, kao i kako je to moglo utjecati na iznošenje činjenica navedenih u tužbi. Svi ostali svjedoci bit će saslušani na pretresu 7. marta.

Zbog velikog interesa javnosti pripremno ročište je, umjesto u kancelariji sutkinje, održano u sudnici. Na ročištu se nije pojavila Alisa Ramić, prenosi Avaz.

Advokat Goran Dragović, koji zastupa Ramić, kao dokaz je uložio CD na kojem je snimak izjave Muriza Memića od 18. oktobra 2019. godine, a koji je skinut sa stranice „Pravda za Dženana“.

Predloženo je saslušanje Alise Ramić, kao i njeno neuropsihijatrijsko vještačenje, koje će, prema odluci sutkinje, obaviti vještak Omer Ćemalović. Dragović je predložio i svjedoka Fahrudina Ramića, supruga Alise Ramić.

Advokat Ifet Feraget je uložio dvije presude Kantonalnog suda u Sarajevu i presudu Vrhovnog suda Federacije BiH. Također je zatražio da Sud službenim putem od Tužilaštva Kantona Sarajevo dobavi transkript dokaznog materijala u predmetu bivšeg kantonalnog tužioca Merisa Ćate, a koji se odnosi na posebne istražne radnje provedene u Tužilaštvu, a sve na okolnosti navoda Muriza Memića u odnosu na Alisu Ramić.

Feraget je, također, zatražio da se službenim putem od portala “Klix” zatraže svi komentari, uključujući i one koji su izbrisani, a koji se odnose na tekst pod naslovom „Slučaj Memić, pokrenuta istraga protiv Dalide Burzić, Vahida Ćosića i Ševala Kovačevića”.