Evo zašto je odbijena žalba: Mutap i Dupovac ostaju u pritvoru!

Apelaciono odjeljenje Suda Bosnu i Hercegovinu odbilo je je žalbu advokata na rješenje ove pravosudne institucije da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu produži pritvor još za dva mjeseca, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako saznajemo preinačeno je i Rješenje o produženju pritvora i zo što se uz Tačku b koja se odnosi na moguće uništavavanje, sakrivanje i izmjenu dokaza ili tragova ili uticaja na svjedoke i saučesnike.

Pritvor se produžava za dva mjeseca i zbog Tačke d, odnosno zbog toga što bi puštanje izazvalo stvarnu prijetnju narušavanju javnog reda, stoji u preinačenom rješenju o produženju pritvora.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je je žalbu advokata na rješenje ove pravosudne institucije da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić” produži pritvor još za dva mjeseca, saznaje “Avaz”.
Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke nastradalog mladića Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži i Dupovca, bivšeg šefa odjela za saobraćajne nesreće MUP KS uhapsila je SIPA prije mjesec i 10 dana po naredbi Tužilaštva BiH.

(VIDEO) Ispovijest Seada Marevca za CH: “Pregalizi su mi Hamzu kamionom! Nastradalo dijete proglašeno 100 posto krivim!”

Podsjećamo, krajem februara Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva o produženju pritvora za Zijada Mutapa i Hasan Dupovca.

Dupovac i Mutap, otac Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem u noći ubistva, uhapšeni su 1. februara.

SIPA je tada pretresla dva objekta u Hadžićima i na Ilidži te izuzela predmete koji bi mogli poslužiti kao dokazi.

Nakon pretresa su pripadnici SIPA-e uhapsili Hasana Dupovca, nekadašnjeg šefa Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage, te Zijada Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara.

Kome je Zijad Mutap iznajmio Golf i Renault koji su snimljeni u blizini mjesta zločina

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79