Evo zašto je zatražen pritvor za privedene ljekare u Sarajevu

U petak, 28. juna, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, upali su u prostorije Opće bolnice, u okviru akcije kodnog naziva Hirurg. 

Rezultat akcije, u kojoj su pomagali i agenti OSA-e, jesu lišeni slobode ljekari i medicinska sestra. Prvo su privedena dva ljekara H. P. (1963) i E. B. (1959) zbog kaznenih djela upotreba položaja ili ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Emiru Barakoviću i Harisu Pandži. Naknadno su slobode lišene još dvije osobe.

Doktor inicijala D. Đ. (1957) i medicinska sestra inicijala E. H. (1973). Prema nezvaničnim informacijama to su šef Odjela za plastičnu hirurgiju, doktor Dragiša Đogović i medicinska sestra Eldina Handžić.

Sumnjiče se da su u proteklom periodu uzimali novac od pacijenata za zdravstvene usluge.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS-a predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, čija je postupajuća tužiteljica danas predložila Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnnog pritvora za sve četvoro osumnjičenih, piše Radiosarajevo.ba.

Kako je izjavila Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments