Evo zašto MUP KS nije reagovao nakon poziva Sarajlije kojeg su napali migranti dok je bio sa djecom

Prije nekoliko dana jedan građanin Sarajeva podijelio je svoju priču u kojoj je govorio o migrantima koji su napali njega i njegovu djecu.

Priča Sarajlije o napadu migranata: Naša sloboda i sigurnost su ugroženi

 

On je putem medija poručio kako je pozvao MUP Novi Grad Sarajevo, ali da je izostala reakcija policije. Poručio je da ga nakon prvog razgovora sa policijom niko nije nazvao iz policije da provjeri kako je, zajedno sa svojom djecom, te da li im je potrebna pomoć.

 

Migrant koji je prodavao maramice u blizini studentskog doma maltretirao Sarajku!

 

Tim povodom, kontaktirali smo MUP KS, te smo u dopisu sarajevsku policiju pitali sljedeće:

1. Zbog čega policija nije reagovala i pomogla unesrećenom Sarajliji koji se u trenutku napada na ulici nalazio sa djecom?

2. Šta je policija konkretno poduzela nakon poziva ovog građanina, da li su izašli na teren, provjerili o čemu se radi?

3. Koliko često vršite kontrole migranata na ulicama Sarajeva? Koliko ste kontrola, primjera radi, napravili u prva tri dana Nove godine, šta ste zatekli, koliko ste migranata legitimisali, sankcionisali ili vratili u migrantski centar u Blažuju?

Jutros smo dobili odgovor iz MUP-a KS, kojem vam prenosimo u cjelosti:

1. Nisu tačni navodi da policija Kantona Sarajevo nije reagovala na zaprimljeni poziv građanina.

2. Po zaprimljenom pozivu dvije auto patrole policijskih službenika su izašle na teren, odnosno upućene na lokalitet koji je prijavljen kao mjesto događaja, međutim, na istom nisu zatekli, kako prijavitelja, tako ni lica na koja se odnosila prijava. Događaj je uredno evidentiran u propisanu evidenciju pod brojem 37, za dan 03.01.2021. godine u 20:52 sati.

3. Svakodnevno se vrši kontrola migranata na području Kantona Sarajevo od strane policijskih službenika Uprave policije, ali otežavajuću okolnost predstavlja činjenica da su raspoloživi kapaciteti migrantskih centara na području Kantona Sarajevo popunjeni, stoji u odgovoru policije KS kojeg smo danas dobili prenosi Source.

Šokantna ispovijest Sarajlije: Migranti su mi pokušali provaliti u kuću, a ja sam povikao zaklat ću vas samo uđite

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79