Evo zašto se Dalibor Jauković raznio pred ambasadom!

Policija je potvrdila da je Dalibor Jauković (43) muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište američke ambasade u Podgorici, a potom se raznio bombom u drugoj eksploziji.

Jauković je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu. Kako Novosti prenose, nije bio oženjen i nema porodicu.

“Bio je mnogo fin i uvažen čovjek. Nekada je radio u Kombinatu aluminijuma u Podgorici gdje je ostao bez posla. Mnogo je patio, jer bukvalno nije imao od čega da živi. Jaukovići su glasovito drobnjačko bratstvo. Korijeni su im u selu Pridvorica kod Šavnika. Velika ga je muka natjerala da ovo napravi”, rekao je sagovornik koji je želio da ostane anoniman.

U Udruženju boraca ratova Crne Gore od 1990. kažu da su u šoku zbog svega što se desilo.

“Pucaju ljudi zbog nepravde. To nije bio običan čovjek. Bio je hrabar na ratištu prilikom NATO agresije, dok je u miru bio zaboravljen. Živio je teško nakon što je ostao bez posla. Možda je to prevagnulo” kažu sagovornici u boračkom udruženju.

Jauković je prošle godine na svom Fejsbuk profilu objavio i povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića iz 1999. Nagrađen za “izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbjednosti otadžbine”.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79