Fadil Novalić bh. spasioca zamijenio sa psom: “Čestitam Oskar”

U utorak su u centrali Vlade Federacije BiH odlikovani pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – USAR tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Gorske službe spašavanja FBiH, a koji su učestvovali u akcijama spašavanja nakon razornog zemljotresa koji je 6. februara pogodio Tursku i Siriju.

Priznanja su im uručili osumnjičeni u aferi “Respiratori”, crnolistaš i premijer FBiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici, federalna ministrica finansija Jelka Milićević i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Ni ovaj događaj nije protekao bez gafa Fadila Novalića.

Naime, priznanjima su odlikovani i psi tragači FUCZ-a i GSS FBiH, koji su zajedno sa spasiocima učestvovali u akcijama spašavanja u Turskoj.

Zbog uznemirenih životinja protokol je promijenjen, te su prvo priznanja dobili psi, a naš federalni premijer nije shvatio kome dodjeljuje priznanje pa je jednog bh. spasioca zamijenio sa psom i rekao mu “Čestitam Oskar”, na šta mu je spasioc rekao kako nije on Oskar nego pas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79