Fadil Novalić: Najprije trebamo imati vakcine da bismo radili kampanju za vakcinaciju

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Vlade FBiH kako je bitno prvo imati vakcine kako bi se otpočelo sa kampanjom za vakcinaciju protiv koronavirusa.

– Najprije trebamo imati vakcine da bismo radili kampanju za vakcinaciju i to će biti sastavni dio aktivnosti i mjera Vlade FBiH. To ćemo povjeriti agenciji koja je stručna za to. Gospodin Fabio je rekao da to treba raditi “od vrata do vrata” – poručio je Novalić.

Odgovorio je i na pitanje novinara o tome zašto je smrtnost u Bosni i Hercegovini tako visoka, odnosno naša zemlja je treća u svijetu po broju smrtnosti, te je rekao kako “taj detalj” želi da istraži.

– Zamolili smo predstavnike Svjetske zdravstvene organizacije da nam pomogne da damo odgovore na to koji su faktori uticali da imamo tako visoku smrtnost. Po procentu zaraze smo jako dobri, a po procentu smrtnosti jako loši. Uočili smo to i otpočeli taj proces – istakao je premijer FBiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79