Fadil Novalić sa ministrima sutra uvodi nove epidemiološke mjere

Na poziv premijera Federacije BiH Fadila Novalića sutra će u Sarajevu biti održan sastanak radi definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u vezi s epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom i imunizacijom stanovništva Federacije BiH.

Na sastanak su pozvani zamjenici premijera FBiH, federalni ministar zdravstva, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, premijeri i ministri zdravstva svih deset kantona, te direktori svih kantonalnih zavoda za javno zdravstvo.

Posljednjih 14 dana na snazi su bili pooštrene epidemiološke mjere zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusom, zbog čega su maske bile obavezne u zatvorenim prostorima, ali i na otvorenom ukoliko se ne može ostvariti fizička distanca od dva metra.

Okupljanja su bila ograničena na ne više od 50 osoba u zatvorenom i ne više od 100 na otvorenom prostoru. Pružanje usluga u ugostiteljskim objektima bilo je dopušteno za maksimalno 50 osoba u zatvorenom prostoru i 100 osoba na otvorenom prostoru ugostiteljskog objekta.

Što se tiče sportskih takmičenja bilo je dopušteno održavanje na otvorenom uz prisustvo gledatelja, uz uslov korištenja do 30 posto kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po tribini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79