Fadile, gdje su vakcine za tri dana?

Najave Vlade Federacije da će prvi kontigent ruskog cjepiva stići danas nisu se obistinile. Cjepiva nema jer nema potpisa ruskog proizvođača. Dakle, službeno cjepiva za građane Federacije još nisu ni naručena.

Uvoznik kojeg je Vlada izabrala, kompanija Medimpex obvezala se da će prva isporuka od 100 tisuća doza cjepiva biti isporučena tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača. Po ugovoru, Medimpex je dužan pribaviti dokumentaciju koja je osnova za otvaranje akreditiva u poslovnoj banci. A to se još nije dogodilo.

Medimpex ne komunicira izravno sa proizvođačem, za njih to radi agent za nabavku cjepiva izvjesni Nikola Lakušić, koji navodno posreduje u nekoliko zemalja, između ostalog i u Sjevernoj Makedoniji. No, iz ove države su to demantirali. Dakle, potpisa, agenta i cjepiva – ni na vidiku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79