Fahrudin Radončić: Džaferović je politička budaletina i njegove riječi me ne tangiraju

Fahrudin Radončić lider SBB-a gostućuju na N1 televiziji govorio je o aktuelnim pitanjima. Govoreći o pandemiji koronavirusa rekao je da nam nedostaje ozbiljnija koordinacija na državnom nivou kakvu smo imali na početku pandemije: “Apelujem da se državni nivo probudi!”

Migrantska kriza i budžet

“U budžetu koji je usvojen nema novca za rješavanje migrantske krize i veoma sam nezadovoljan da imamo budžet koji nije predvidio novac za ovaj problem, ali budžet su zastupnici SBB-a podržali jer je politika kompromis, da to nismo učinili ne bi imali lokalne izbore, a veliki je bio pritisak i domaćih i međunarodnih faktora.”

Govoreći o Selmi Cikotiću kao njegovom nasljedniku na poziciji ministra sigurnosti, Radončić je rekao da je siguran da će se on truditi dobro raditi svoj posao i uz limitirajuće faktore vezano za optužnice. Kazao je i da nije glavni problem što on neće dobiti 450.000 KM za rješavanje migrantske krize, da on ima drugi veliki problem koji treba da riješi i da se nada da će Cikotić tu biti uspješniji od njega jer on nije uspio dobiti podršku za rješavanje tog problema.

“Govorim o tome da mu Šefik Džaferović neće dozvoliti da uđe u identifikaciju 9 ili 10 hiljada ilegalnih migranata. Tu ministarstvo treba da dobije podršku vladajuće stranke da pristupi ozbiljnom projektu njihove identifikacije”, izjavio je Radončić.

Da li ste imali plan za rješenje ove krize, jer gospodin Džaferović je gostujući u studiju N1 rekao da vi uopće niste ni imali nikakav plan?

“Džaferović je jedna politička budaletina i njegove riječi me ne tangiraju, On nije moj kolega i veoma sam sretan da nije moj kolega.”

SBB neće podržati imenovanje novog ministra zdravstva Kantona Sarajevo

“Radi se o nerelevantnoj osobi za tako važno mjesto. Nije to ništa strašno ni novo, Čampara nije podržao jednog poznatog glumca da bude ministar i tražilo se novo ime, tako da očekujemo od DF-a da bude odgovoran prema krizi i da da autoritativno ime kakvih ima puno”, poručio je i rekao da se ne opterećuje time da li će takva odluka SBB-a utjecati na krizu u vladi.

Problemi u Vladi ?

“Mislim da ova vlada dobro funkcioniše. Treba joj malo više marketinškog talenta u odnosu na prethodnu, ali ovo koliko pratim, mislim da rade seriozno. Vlada je stabilna.”

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

“Ja sam se osobno potrudio da dr. Gavrankapetanović prihvati ovu poziciju. Vidjeli ste da je za 20ak dana broj operacija podignut za 203 puta, dobili smo dinamizam, Opća bolnica sada može pomoći i Kliničkom centru.”

Sa kim ćete na lokalne izbore?

“Sam!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79