Fahrudin Radončić prozvao Fadila Novalića: Iz budžeta izvadi milijardu maraka i pomozi narodu

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić govorio je sinoć na predizbornom skupu u Donjem Vakufu. Radončić je pozvao premijera Federacije BiH Fadila Novalića da pomogne narodu u teškoj ekonomskoj situaciji.

– Aktuelna vlast na državnom nivou ne pokazuje odgovornost prema građanima, da spašava zemlju u trenucima velike energetske, finansijske krize i inflacije. A reći ću vam šta govore zvanični podaci. Uprava za indirektne poreze BiH objavila je ohrabrujući podatak da je u prvih osam mjeseci tekuće godine prihodovala čak 6 milijardi i 436 miliona KM, odnosno za 20 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, kada su uplate iznosile 5 milijardi i 363 miliona KM.

Istovremeno, Porezna uprava Federacije BiH saopćila je da su u tom periodu januar-avgust 2022. godine porezni obveznici uplatili 4.189.215 KM prihoda, što je u odnosu na isti period 2021. više za cijelih 546.236 KM ili veliko povećanje od 15 posto.

Zajednički to je povećanje prihoda za preko milijardu i 619 miliona. Zato ovo govorim da građani i vi znate da novaca ima više nego ikada. Zato od Fadila Novalića, uime svih vas i građana tražim da iz te budžetske slamarice izvuče milijardu maraka koje ima slobodnih sredstava i da ih plasira prema narodu i premda privredi. Građani moraju preživjeti tešku zimu, moraju platiti režije, inflacija je ogromna – poručio je Radončić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79