Fahrudina (44) preko Facebooka prijetila bivšem mužu i njegovoj novoj djevojci. Oni je prijavili policiji

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Herco-Sijarić Fahrudine (44) zbog kivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Fahrudina je u više navrata od marta prošle godine do decembra preko Messengera prijetila svom bivšem suprugu i njegovoj novoj djevojci.

Oni su je na kraju morali prijavili policiji.

Naime, Fahrudina Herco-Sijarić se javljala bivšem suprugu H.E., njihovoj kćerci H.S., novoj djevojci svog bivšeg muža A.A. i njenoj kćerki T.A.

Svima njima je slala prijeteće poruke ozbiljnog karaktera koje su se odnosile na njihov život i tijelo.

Zbog ljubomore, prijetila je kako će im svima poslati ljude da ih pretuku, a da će oni silovati novu djevojku bivšeg muža i njenu kćerku. Govorila je i kako će A.A. sve to moći gledati, a da će ih na kraju likvidirati.

Ovim upućenim prijetnjama je bila svjesna da kod oštećenih može izazvati osjećaj straha i ugroženosti, a u konačnici su kod njih to i izazvale.

Dakle, Fahrudina je ugrozila sigurnost više osoba ozbiljnim prijetnjama da će napasti na njihov život i tijelo, čime je učinila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79