Fahrudinu Muminoviću blokiran pristup vlastitom novcu namijenjenom za izgradnju kuće

Fahrudin Muminović iz Bratunca je naišao na probleme u fazi kada se gradi njegova nova kuća. 

Naime, njemu je blokiran račun sa novcem koji je doniran od strane dobrih ljudi kako bi se izgradio novi objekat u kojem će Fahrudin živjeti.

Trenutno Fahrudin ne može nastaviti s opremanjem svog novog doma.

Kako portal Face.ba saznaje, JU Centar za socijalni rad Živinice mu je blokirao pristup vlastitom novcu, a to nam je potvrdio i sam Fahrudin Muminović.

Iako smo pokušali kontaktirati i navedenu ustanovu, još nam se niko nije javio.

Fahrudinu su rekli iz Zavoda “Nisi trebao praviti kuću bez našeg pitanja”, a istu tu kuću su mu napravili ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, kao i EMUS Organizacija.

Fahrudinova kuća je izgrađena i uz podršku dobrih ljudi, ali i Međunarodnog foruma solidarnosti “Emmaus” i nalazi se u blizini amidžine. Ovdje će Fahrudin živjeti sa sestrom Fahretom, a uskoro planira pokrenuti i vlastiti biznis. Osim izgradnje kuće, Federalno ministarstvo za raseljene osobe pomoglo je ovoj porodici nabavkom prijeko potrebnih poljoprivrednih mašina, ali i pronalaskom posla za Fahrudinovu sestru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments