Faik Brčaninović je 66-godišnjak iz Živinica koji je vodio prostitucijski lanac u TK

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK) zatražilo je pritvor za 66-godišnjeg Faika Brčaninovića iz Živinica, zbog sumnje da je, od januara 2020. do avgusta ove godine, na području Tuzlanskog kantona i Brčko distrikta organizirao prostituciju, potvrđeno je za Faktor u Tužilaštvu TK.

– On je na području Tuzle, Živinica, Lukavca i Brčkog više ženskih osoba poticao da pružaju seksualne usluge za više muškaraca. Dio novčane naknade za pružene seksualne usluge davao je ženama, a dio je zadržavao za sebe – rekao je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK u saradnji s Policijom Brčko distrikta, prekjučer su izvršili pretrese pet privatnih objekata na području Tuzle, Lukavca, Živinica, Kalesije i Brčko distrikta, a tokom pretresa su uz Brčaninovića uhapsili još dvije osobe.

– Ženska osoba M.B. iz Kalesije osumnjičena je za jednu radnju iz ove godine, također navođenje na prostituciju te je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode. Kod muškarca I.K. iz Tuzle je tokom pretresa pronađeno oružje i municija i on se sumnjiči za nedozvoljeno držanje oružja – dodaje Arnautović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79