Faik iz Živinica podsticao žene na prostituciju: Novac zadržavao za sebe

Faik Brčaninović (66) iz Živinica koji je uhapšen zbog podsticanja nekoliko žena na prostituciju u Živinicama, Lukavcu i Brčkom smješten je iza rešetaka na 30 dana.

Ovu odluku je, na prijedlog tuzlanskog Tužilaštva, donio Općinski sud u Živinicama.

Faik Brčaninović je 66-godišnjak iz Živinica koji je vodio prostitucijski lanac u TK

On se tereti da je učestvovao u organizovanju pružanja se*sualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist. Dio novca od pružanja seksualnih usluga je davao oštećenim ženama, a dio zadržavao za sebe.

Osim njega, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su priveli i M. B. iz Kalesije, koja je osumnjičena da je s Brčaninovićem učestvovala u jednoj radnji u organiziranju pružanja seksualnih usluga, i koja je nakon ispitivanja puštena na slobodu.

Istraga je otvorena i protiv I. K. iz Tuzle, koji je osumnjičen za krivično djelo neovlaštenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79