Fajon: Početak reformi donosi nova sredstva za BiH, novac je osiguran

Foto: Radiosarajevo.ba

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Slovenije, Tanja Fajon, izrazila je uvjerenje da će početak procesa reformi u Bosni i Hercegovini donijeti nova evropska finansijska sredstva koja će biti ključna za pokretanje ekonomije i razvoj zemlje.

Nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedinom Konakovićem, Fajon je istakla da je Slovenija dugogodišnji partner BiH te da će nastaviti pružati podršku u budućnosti.

“Proces otvorenih pregovora za članstvo u EU zahtijeva posvećenost i napredak u reformama. Slovenija je spremna podržati Bosnu i Hercegovinu na tom putu”, naglasila je Fajon.

Govoreći o važnosti reformi, Fajon je istakla da je ključno poboljšanje kvaliteta života građana, a ne samo formalno članstvo u EU. Ona je pohvalila napore Bosne i Hercegovine u prethodnom periodu, ističući da su reforme ključne za dugoročni napredak zemlje.

Ministar Konaković naglasio je važnost investicija i stvaranje novih radnih mjesta za Bosnu i Hercegovinu. Izrazio je uvjerenje da će reforme doprinijeti privlačenju investicija i rastu plaća u zemlji. Konaković je istakao i značaj bilateralne saradnje između BiH i Slovenije, naglašavajući da će prijateljski odnosi između ove dvije zemlje biti ključni za rješavanje brojnih izazova pred kojima se BiH nalazi.

Ukupno gledano, susret Fajon i Konakovića nagovještava daljnju podršku Slovenije BiH u procesu reformi i evropskih integracija, te potvrđuje važnost saradnje između ovih dviju zemalja za prosperitet i stabilnost cijele regije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79