Fantastična organizacija vakcinacije u Zenici: Građanima se obratio Fuad Kasumović (VIDEO)

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici u toku je proces vakcinacije stanovništva protiv korona virusa, a novinarske ekipe po unaprijed utvrđenom planu danas su imali priliku porazgovarati sa sugrađanima te snimiti proces vakcinacije.

Više stotina građana Zenice prvog dana vakcinacije, odnosno danas, biće vakcinisano Fajzer vakcinom protiv korona virusa, a čitav proces vakcinacije traje bez većih problema i odvija se unaprijed utvrđenim planom Javne ustanove “Dom zdravlja” Zenica, piše Klix.

Sve epidemiološke mjere se poštuju prilikom ulaska u dvoranu, a tokom vakcinacije ljubazni medicinari usmjeravaju pacijente ka punktovima ljekarskih pregleda, administracije, do kabina za vakcinaciju te prostora za opservaciju gdje se nalaze službenici Hitne pomoći Zenica.

Čitav proces ne traje više od 15 minuta uz 30-ak minuta opservacije nakon vakcinacije, potvrdila je koordinatorka procesa vakcinacije JU Dom zdravlja Zenica Selma Čajdrić.

Zeničani i Zeničanke koji su se danas vakcinisali u izjavama za medije su kazali da se nisu razmišljali koju vakcinu da prime te da su s nestrpljenjem čekali bilo koju da im se ponudi kao zaštita protiv korona virusa.

Gradonačelnik Fuad Kasumović danas je posjetio građane Zenice koji su pozdravili organizaciju procesa vakcinacije, a u izjavi za medije kazao je kako je u čitavom procesu masovnije vakcinacije zakazala država.

– Malo vakcina ima u BiH jer nesposobna vlast to nije mogla nabaviti. Mi smo u budžetu opredijelili oko milion KM za vakcine jer jedna vakcina nije više od 20 KM ali nismo nikada dobili dozvolu da nabavimo vakcine jer su to obaveze viših nivoa vlasti – kazao je Kasumović te se zahvalio JU Dom zdravlja i JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata na organizaciji.

Na kraju je pozvao sve građane da se odazovu vakcinaciji protiv korona virusa uz napomenu da bez masovnije vakcinacije neće biti bolje nikome.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79