Farba od 17.666,66 KM bez PDV-a se u Kaknju za pet dana “obrisala” sa ceste

Nakon što je naš portal nedavno objavio informaciju da se uveliko radi na označavanju/farbanju horizontalne signalizacije u Kaknju, uslijedila je bura negativnih komentara građana da se radovi ne izvode kako treba.

Građani su reagovali kako “farba” na cesti neće ostati ni do prve kiše i da se neće vidjeti ni za tri dana i kako je prevelika cijena ovog posla koji je dobila jedna firma kroz javne nabavke a koju je angažovao Zavod za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

Na dan izvođenja radova poslali smo upit prema Zavodu za planiranje i izgradnju općine Kakanj a vezano za aktuelne radove markiranja i obilježavanja horizontalne signalizacije, dobili smo sljedeći odgovor;

“Shodno Vašem Upitu vezanom za informacije o aktuelnim radovima na izradi horizontalne saobraćajne signalizacije obavještavamo Vas da je Ugovorom o izvođenju radova na izradi horizontalne signalizacije u 2021. godini ugovorena vrijednost radova 17.666,66 KM bez PDV-a. Područje na kome se planira izvođenje predmetnih radova je uže gradsko područje Kaknja i to na cestama i ulicama nad kojim upravljanje, građenje, rekonstrukciju, održavanje i zaštitu vrši Općina Kakanj.”, rekli su za portal Kakanjinfo iz Zavoda.

Nakon što smo objavili tekst a radovi su bili u toku građani su burno reagovali smarajući da aktuelni radovi nisu rađeni kvalitetno i da su bez nadzora te da će se horizontalna signalizacija “obrisati” za par dana a bili su i upravu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79