Faruk Kapidžić “opleo” po novinarima: Ko vas plaća?

Presjedavajući Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika u BiH Faruk Kapidžić, posvetio je današnji status na svom Facebook profilu novinarima.

On novinare krivi za “neobjektivnost” i napade na, kako kaže, koaliciju na federalnom i državnom nivou.

Status Kapidžića prenosimo u cjelini:

“Vlast na lokalnom i kantonalnom nivou drži jedna koaliciona strana a na federalnom i državnom druga isto koaliciona strana. Velika većina svih medija kritikuje i napada samo drugu stranu. Ta velika većina medija je zauzela poziciju i čvrsto je drži. Pri tome tvrde da su objektivni. Istovremeno velika većina političara, jeftinih intelektualaca ‘eksperata’ i ‘neovisnih’ analitičara, su samo obični instrument u rukama novinara za sprovođenje nečijih zacrtanih ciljeva. Istinom su se ti isti novinari davno prestali baviti. Lažima uporno i sistematski grade zadatu ‘istinu’. Preuzeli su ulogu tužioca, branioca, porote i sudije. Po direktivi prvo osude pa poslije mjesecima dokazuju. Obično nikada ništa ne dokažu, a za to ne podnose nikakvu odgovornost. Institucije države im služe samo da njihovu presudu provuku kroz zvanične papire. Ako slučajno pojedinci iz institucija to ne urade, onda oni dolaze na medijsku optuženičku klupu. I ako te iste novinare slučajno neko za nešto pita za sve imaju odgovor. Izuzev na jedno jedino pitanje čiji odgovor ruši sve postulate novinarstva: Ko vas plaća? Po svemu sudeći, neovisnost institucija sudske, zakonodavne i izvršne vlasti ćemo imati tačno onoliko koliko to isto budemo imali kod novinara i medija!”, napisao je Kapidžić.

Vlast na lokalnom i kantonalnom nivou drži jedna koaliciona strana a na federalnom i državnom druga isto koaliciona…

Posted by Faruk Kapidžić on Saturday, 10 April 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79