Fata Orlović o obećanju Zorana Tegeltije: Vjerovat ću mu tek kada crkva bude izmještena iz avlije

Još u oktobru 2019. godine Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je da bh. entitet Republika Srpska mora u određenom roku izmjestiti iz dvorišta nane Fate Orlović u Konjević Polju u općini Bratunac nelegalno izgrađenu pravoslavnu crkvu.

Crkva iz dvorišta Fate Orlović nije uklonjena zbog koronavirusa

U prošloj godini nadležne institucije RS-a opravdanje za neizvršenje presude nalazili su u pandemiji koronavirusa. Danas je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na upit delegate Denisa Bećirovića (SDP) predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija kazao kako će crkva konačno biti izmještena na proljeće.

Heroina nana Fata Orlović priželjkuje da će se to desiti, ali neće da se zanosi obećanjima Tegeltije.

– Hvala vam što me obavijestili, ali vjerovat ću onda kada se to i desi, kada crkva bude izmještena iz moje avlije. Čekam na to već 20 godina. Što Tegeltija nije dao tačan datum? Ali, hajde, kada sam mogla čekati dvije decenije, mogu i do proljeća – kaže nana Fata Orlović za Faktor.

Dodaje da je nedavno bila bolesna, ali da je sada dobro, mada teško može na noge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79