Fatalna Sunita napustila KPZ Mostar, kaznu će izdržavati u Tuzli

Sunita Hindić (22), koja je nakon ponovljenog postupka presudom Kantonalnog suda u Mostaru zbog ubistva Nine Ivankovića (55) nepravosnažno osuđena na tri i po godine zatvorske kazne danas je, kako saznajemo, napustila pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Ona je iz KPZ-a Mostar, u kojem je bila od dana ubistva, 4. oktobra 2019. godine prebačena u KPZ Tuzla i to, kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog suda Mostar, na vlastiti zahtjev.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je, nakon trećeg podneska Sudu, i odobreno.

Inače, KPZ Mostar nema odjel za ženske osuđene osobe.

Podsjetimo, iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su nedavno prema Vrhovnom sudu FBiH uložili žalbu po presudi Kantonalnog suda u Mostaru izrečenu 31. maja ove godine.

Žalba je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji, a braniteljica Hindić, advokat Nada Dalipagić je, kako nam je potvrdila, dostavila odgovor na žalbu.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4. oktobra 2019. godine nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7,65.

Nakon ponovljenog postupka proglašena je krivom za prouzrokovanje smrti iz nehata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79