Fatalna Sunita strahuje za svoj život, plaši se hoću li se ujutro probuditi

Fatalna Sunita strahuje za svoj život, plaši se hoću li se ujutro probuditi


Sunita Hindić (25), koja je osuđena zbog ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55), ustvrdila je da je u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Tuzla, u kojem izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu, izložena raznim vrstama psihičkog maltretiranja i zlostavljanja.

Stalni napadi

U opširnom pismu koje je uputila na adresu dopisništva „Dnevnog avaza“ u Mostaru Hindić je navela da je, bez ikakvog razloga, suspendirana s posla koji je obavljala u KPZ-u te da je „bukvalno zatvorena u četiri zida“.

Maltretiranju i zlostavljanju je, napisala je, izložena kako od pojedinih policijskih službenika, među kojima je bio i nedavno uhapšeni, a potom suspendirani A. M., tako i od osuđenica.

– Osuđenice imaju podršku tih policijskih službenika da me što više ugnjetavaju psihički, a za suspenziju mi niko nikada nije dao nikakvo obrazloženje – navela je ona piše Avaz

Ustvrdila je i da tri mjeseca trpi mnogo toga, ali i da se obraćala različitim institucijama, međutim, umjesto podrške, izložena je još većem maltretiranju, posebno od jedne policijske službenice.

– Ona je lično učestvovala u namještanju disciplinske mjere prema meni i lično insistirala na tome da se pišu izjave protiv mene… Blago je reći da strahujem za svoj život, jer u takvoj sam poziciji da, kada navečer legnem, plašim se da li ću se ujutro probuditi – napisala nam je Hindić.

Posebno se, iznijela je, pribojava da će joj usljed raznih „namještaljki“ izreći „kaznu samice“, a „da bi je straža mogla u samici adekvatno kazniti, možda i ubiti“.
Svima pisala

Kako nam je potvrđeno, pisma sličnog sadržaja Hindić je, zaista, upućivala i pravosudnim instancama, a s tim su upoznate i pojedine međunarodne organizacije.

Podsjetimo, i njen otac se u februaru ove godine našoj redakciji požalio na tretman koji se nad njom provodi u KPZ-u Tuzla. Posebno je ukazao na ponašanje uposlenice, na koju se i Hindić požalila.

Sunita tokom suđenja u Mostaru. Avaz

Podsjetimo, Hindić je u januaru prošle godine pravomoćno osuđena zbog ubistva Ivankovića. Prethodno joj je u Kantonalnom sudu u Mostaru u dva navrata izrečena zatvorska kazna u trajanju od tri i po godine za ubistvo iz nehata, ali je Vrhovni sud FBiH ukinuo te presude i osudio je na šest godina zatvora.
Bili u vezi

Hindić i Ivanković su bili kratko u ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4. oktobra 2019. godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara. Ubistvu je prethodila svađa između njih dvoje, a Ivanković je usmrćen hicima iz pištolja CZ, 7,65 milimetara.

Sunita se u međuvremenu udala pa, uz svoje prezime, nosi i muževo – Vugdalić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija