“Fatalna ujna” i nećak dobili 11 godina i 10 mjeseci za ubistvo njenog muža

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda “fatalnoj ujni” Slađani Novoselnik i nećaku za ubistvo njenog supruga Domagoja Novoselnika. Nećak Matija Franc dobio je sedam godina zatvora, a Slađana Novoselnik je za poticanje s neizravnom namjerom dobila četiri godine i deset mjeseci zatvora, prenosi Dalmatinski portal.

Franc, osuđen za teško ubistvo, mora u zatvor, a danas se nije pojavio na sudu. Kako je sada stariji od 23 godine, Franc više ne može u maloljetnički zatvor.

Njen suprug ubijen je nožem u porodičnoj kući na Hvaru u ljeto 2011. godine. Ubio ga je njen tada maloljetni nećak koji je proglašen krivim i osuđen na osam godina maloljetničkog zatvora.

Slađana Novoselnik i nećak, koji je bio kod njih u gostima, u to vrijeme bili su u ljubavnoj vezi, ali tužiteljstvo, po ocjeni suda iz 2019. godine, nije uspjelo dokazati da je nećak ubio ujaka na nagovor ujne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79