Fatalnoj Suniti tri godine zatvora za ubistvo Nine Ivankovića

Sunita Hindić (22) optužena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” u mjestu Buna kraj Mostara danas je ponovo osuđena na istu zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine.

Presudu joj je izreklo Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru kojim je predsjedavao Elis Sultanić, piše Avaz.

Riječ je o ponovljenom sudskom postupku, okončanom u petak, nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo prvostepenu presudu kojom je Hindić bila osuđena na tri i po godine zatvora, jer je Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona uložilo žalbu zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Iz Tužilaštva HNK su smatrali da se radilo o ubistvu sa umišljajem, dok je Nada Dalipagić, advokat optužene iznosila kako je riječ o ubistvu iz nehata.

U presudu joj je uračunati vrijeme provedeno u pritvoru u kojem se nalazi od dana ubistva, 4.oktobra 2019.godine,a također, produžen joj je pritvor koji može trajati najduže do kraja februara 2022.godine.

Iz Tužilaštva HNK su najavili podnošenje žalbe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79