Fatmir Alispahić dopunio prijavu SIPA-i protiv Jasmina Mulahusića

Novinar i publicista Fatmir Alispahić dopunio je prijavu SIPA-i protiv SDA bota Jasmina Mulahusića iz Zavidovića, nastanjenog u Luksemburgu, za poticanje na ugrožavanje sigurnosti njegovog sina Ajasa Alispahića (2004.) putem njegove Facebook stranice.

Fatmir Alispahić prijavio SIPA-i Jasmina Mulahusića

“Poštovani, dopunjujem prijavu protiv Jasmina Mulahusića, iz Zavidovića, nastanjenog u Luksemburgu, za poticanje na ugrožavanje sigurnosti moga sina Ajasa Alispahića (2004), putem svoje FB stranice, na kojoj je nakon objave od 15.12.2022., još dva puta objavio brutalne prozivke moga sina, okrivljujući ga za političke sadržaje sa kojima ovaj učenik srednje kole nema nikakve veze, i čija je jedina “krivica” što kao tehnički pomagač ponekad pali kameru na kojoj snimam emisiju “Defter hefte””, napisao je Alispahić.

Ističe da ovaj akt poticanja na nasilje nad njegovim djetetom usmjeren isključivo kao vid ucjene nad njegovom slobodom govora.

“Nakon što je je objavljena vijest da sam Jasmina Mulahusića prijavio Sipi i Federalnom tužilaštvu, ovaj cyber nasilnik je objavio još dva statusa, iz kojih se jasno može vidjeti da stavlja metu na čemo mome sinu. Molim vas da reagirate, ako smatrate da je ovo što radi Jasmin Mulahusein nedopustivo poticanje na nasilje. Ako smatrate da je to u redu, onda Vas molim da zaboravite da sam Vam pisao”, poručio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79