Fatmir Alispahić prijavio SIPA-i Jasmina Mulahusića

Novinar i publicista Fatmir Alispahić prijavio je SIPA-i radikalnog bota Jasmina Mulahusića iz Zavidovića, nastanjenog u Luksemburgu, za poticanje na ugrožavanje sigurnosti njegovog sina Ajasa Alispahića (2004) putem njegove Facebook stranice.

Kako navodi, on je na objavi iz 15.12.2022. objavio da je – “ovaj dečko saučesnik Fatmira Kusturice u napadima na Islamsku zajednicu, Armiju RBiH, šehide i ugledne Bošnjake”, sa pozivom: “Dajte nam ime i prezime Fatmirovog pomoćnika”, a sve na osnovu fotografije sa kamerom, koja je objavljena na Facebook u kolažu slika sa promocije knjige u Tuzli, 10.12.2022. godine.

– Zašto bi Jasmin Mulahusić potencirao “saučesništvo” i javno tražio “ime Fatmirovog pomoćika”, ako to nije u kontekstu prijetnje i odmazde? Navodno traženje imena moga sina je blef, jer putem Facebook i zajedničkih fotografija nije teško utvrditi ko je moj sin. Smatram da je to brutalna poruka meni – da je kleropolitička mafija kod Bošnjaka spremna ugroziti sigurnost moga sina u cilju odmazde zbog mog javnog kritičkog djelovanja. Kao otac sam zabrinut, jer sam svjestan da iza projekta “Yasmin Mulahusein” stoji ozbiljna sigurnosna prijetnja – napisao je Alispahić.

Podsjeća da je Mulahusić preko nekoliko profila podstrekivao nasilje nad brojnim novinarima i opozicionim političarima, da se njegovi pozivi na nasilje objavljuju u zatvorenim Facebook grupama SDA.

– Ja sam osobno barem 30 puta bio žrtva njegovih objava, tražio sam zaštitu linije za pomoć novinarima, ali je nikad nisam dobio. Od pravosudnih i sigurnosnih organa naše države tražim zaštitu za svog sina, Ajasa Alispahića, koji je targetiran od Jasmina Mulahusića. Molim vas da putem međunarodnih protokola ovaj slučaj proslijedite sigurnosnim službama u Luksemburugu, odakle djeluje web-terorista Jasmin Mulahusić – piše Alispahić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79