Februarska plata u Republici Srpskoj viša za 33 KM od plate u FBiH

Prosječna plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj isplaćena u februaru 2021. godine bila je viša za 33 KM u odnosu na FBiH.

U Federaciji BiH prosječna isplaćena neto plata u februaru iznosila je 951 KM i nominalno je bila niža za 2,4 posto, a realno za 2,8 posto nego u prethodnom mjesecu. U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna isplaćena neto plata za februar nominalno je viša za 1,8 posto, a realno za 3,1 posto, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Prema podacima koje je ranije objavio Zavod za statistiku Republike Srpske, prosječna plata nakon oporezivanja isplaćena u februaru 2021. godine iznosila je 984 KM i veća je nominalno za 2,3 posto, a realno za 1,9 posto u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna plata nakon oporezivanja u februaru ove godine u Republici Srpskoj je nominalno veća za 2,8 posto, a realno za 4,5 posto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79