Federacija BiH potrošila 85.000 KM za tople napitke i šećer

Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH dodijelila je danas ugovor za nabavku espresso i mljevene kafe, jednoj privatnoj kompaniji, u vrijednosti od 70.000 KM. U cijenu nije uračunat PDV-e, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Riječ je o sukcesivnoj isporuci kafe i ugostiteljskog šećera, za budžetsku 2021. i budžetsku 2022. godinu. Dodijeljen je i ugovor i za nabavku ugostiteljskog šećer sa logotipom, vrijedan 15.000 maraka.

Ukupno, porezne obveznike, nabavka kafe i šećera, za federalne institucije, rad restorana i bifea, koštala su ukupno čak 85.000 KM.

Nejasno je kome i zašto federalne institucije, u doba pandemije koronavirusa, nabavljaju kafu u vrijednosti od 70.000 KM. Posebno ako se uzme u obzir da je rad restorana u zgradi Parlamenta FBiH obustavljen, a sjednice se održavaju online.

Jedino, gdje uposlenici koriste usluge restorana su objekti Vlade FBiH u Sarajevu i Mostaru i to u smanjenom kapacitetu.

Osim toga, sjednice Parlamenta i kada nisu online, održavaju se u jednom sarajevskom hotelu, gdje poslanici, sami naručuju i plaćaju tople napitke, javlja Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79