Federalni inspektori od jutros vrše nadzor u KCUS-u

Federalna uprava za inspekcijske poslove je danas zaprimila zahtjev Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za inspekcijski nadzor i dostavljanje informacija vezanih za korištenje aparata za mehaničku ventilaciju ACM 812A, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana pacijenata kojima je dijagnosticiran COVID 19 na KCUS-u, kazali su za N1 iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Shodno zahtjevu, Federalni zdravstveni inspektorat od jutros vrši inspekcijski nadzor, te se očekuje da će u ostavljenom roku od tri dana, izvještaj o postupanju i prikupljene informacije i dokumentaciju dostaviti nadležnom Tužilaštvu, na dalje postupanje sukladno odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH.

“S obzirom da postupak u ovom predmetu vodi Tužilaštvo, u interesu istrage nismo u mogućnosti davati dalje informacije o postupku i nalazima inspekcijskog nadzora”, kazali su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79