Feđa Štukan deportovan za Sarajevo

Feđa Štukan deportovan za Sarajevo


Feđa Štukan, glumac iz Bosne i Hercegovine, deportovan je za Sarajevo, nakon što je juče priveden na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Feđa Štukan juče se oglasio ovim povodom, te istakao da su ga odveli iz reda pasoške kontrole nakon što su proverili njegove podatke u kompjuteru.

“Odveli su me iz reda nakon pasoške kontrole. Našli su nešto u kompjuteru. Onda je žena otišla sa pasošem… Čekam da mi jave o čemu se radi, nemam pojma šta se dešava”, naveo je Štukan.

Štukan je rekao da se sve ovo dešava zbog knjige koju je napisao.

“Mislim da ovo tinja već neko vrijeme. Ne govori mi niko o tome ništa konkretno, ali otkako je “Blank” izašao u Srbiji… Moja gostovanja po srednjim školama, raznim festivalima i onome koliko ljudi je prihvatilo tu knjigu i koliko razumiju suštinski za šta je ona opasna – zapravo za sve ove režime u bivšoj Jugoslaviji… Mislim da je to prva stvar zbog koje se meni to dešava. Iskreno, mislio sam da će mnogo ranije da krene sva ta frka oko te knjige i oko mene zbog stvari koje u toj knjizi objavljujem. Mislim da je “Blank” ono što njima smeta”, kazao je.

Da podsjetimo, Feđa Štukan došao je u Beograd kako bi bio gost festivala “Krokodil”.

Ovaj festival okuplja književnu publiku koja je zaintresovana za kulturu uopšte, a Štukan je trebalo da bude večeras dio sofa intervjua.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija