Feraget: Odgovorno tvrdim da je Dženan ubijen u 9:45

Nakon izricanja oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i drugi, brojnim okupljenim ispred sudnice Suda Bosne i Hercegovine obratio se Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

On je naveo da je bilo nepotrebnih komentara iz sudnice, te da je potrebno bazirati se na dokaze.

“Tužioci imaju dokaze: ako je neko prijavio Reno Clio kojeg nema ni na jednom snimku, očigledno vodite istragu koja nije u skladu s okolnostima slučaja, o tome je trebalo govoriti. Tužilaštvo Kantona Sarajevo je namjerno preusmjerilo istragu u pogrešnom pravcu”, naveo je Feraget.

Dodao je kako je ovo ozbiljna borba za sve građane ove zemlje.

“Sve skoro što je sudija govorio – mogu demantovati. Možemo se složiti u jednom, a to je da postoje vrlo visoki standardi za donošenje osuđujuće presude. Nemam problem ni pružiti ruku braniocima, ali radi se o suvišnim komentarima koji odudaraju od dokaza”, rekao je Feraget, pojašnjavajući da ako optuženi budu i pravosnažno oslobođeni, ne mogu biti opet optuženi za isto krivično djelo.

„Moj komentar na sudiju Branka Perića jeda sam razočaran. Ja odgovorno tvrdim, a dokazi to potvrđuju da je Dženan ubijen u 9:45“, rekao je Feraget.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79