Feraget: Seferovićevo suđenje će rasvijetliti kako je došlo do priče o saobraćajnoj nesreći

O stalnom proširivanju istrage u predmetu državnog tužilaštva protiv Hasana Dupovca, Zijada Mutapa i Josipa Barića, a povodom svjedočenja Ljube Seferovića, razgovarali smo s advokatom porodice Memić Ifetom Feragetom.

On je istaknuo da je Seferovićevo svjedočenje protiv navedene trojke “očekivano imajući u vidu razvoj događaja”, aludirajući na suđenje u Kantonalnom sudu KS, gdje je utvrđeno da Dženana Memića i Alisu Mutap nije udario automobil.

“Što se tiče Ljube Seferovića, ne bih ništa da prejudiciram, nadam se da će biti korektan kako bi pomogao istrazi, a i olakšao svoju poziciju. Mi nismo u prvostepenom postupku imali nijedan dokaz da je bio u alkoholiziranom stanju, a on je tvrdio da jeste. Kao posljedica toga u optužnici je navedeno da je on udario pješake, a vještaci medicinske struke su potvrdili da Dženan nema povrede od saobraćajne nesreće, a ni Alisa”, rekao je Feraget.

Ističe da će Seferović “dati neke dragocjene podatke” o kojima trenutno ne može govoriti zbog zaštite istrage, ali je kazao da će svjedočenje rasvijetliti kako je uopšte došlo do priče o saobraćajnoj nesreći.

“Jasno je da se radi o lažnoj optužnici, jasno je da se radi o konstrukciji, da je čitav niz dokaza uništen uključujući i snimak s hotela ‘Kristal’ i da su pripadnici MUP-a KS i Tužilaštva KS umjesto na rasvjetljavanju radili na zataškavanju slučaja”, rekao je on.

Govoreći o svjedocima Tužilaštva BiH kazao je kako posebno zabrinjava činjenica da je sedam svjedoka, koji su policijski službenici, zatražilo i dobilo zaštitu.

“To predstavlja signal za uzbunu, ako se policajac boji svjedočiti, onda znači da nemamo sistem u kojem bilo koji građanin može da svjedoči”, zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79